Το Σχολείο μας είχε τη χαρά να διοργανώσει το πρώτο Learning, Training and Teaching Activity (LTTA) του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Droinassaince: Skies to Classrooms”, ένακαινοτόμο εγχείρημα που στοχεύει στην ένταξη της χρήσης drone στη μαθησιακή διαδικασία.
Από τις 2 έως τις 7 Νοεμβρίου, φιλοξενήσαμε με ιδιαίτερη χαρά 15 μαθητές και 15 εκπαιδευτικούς, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό από την Ισπανία, την Ολλανδία, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Γερμανία.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν θεωρητικά στους κανόνες ασφαλείας πτήσης drone, αλλά και πρακτικά, χειριζόμενοι τα drone και εκτελώντας πτητικές αποστολές με στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων πλοήγησης και ομαδικής συνεργασίας.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στην επίσκεψή μας στο Κέντρο Καινοτομίας GISEMI (e-Trikala), όπου γνωρίσαμε από κοντά τις δράσεις του και ενημερωθήκαμε για σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα από τον κ. Γοργογέτα Γεώργιο, υπεύθυνο ευρωπαϊκών έργων — τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία και την εμπνευσμένη παρουσίασή του.
Επόμενος σταθμός του προγράμματος: Άμστερνταμ, Ολλανδία!
Εκεί, οι συμμετέχοντες θα εργαστούν στη δημιουργία και υλοποίηση μαθημάτων σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα, ενσωματώνοντας τη χρήση drone ως εργαλείο μάθησης. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα διερευνήσουν πώς η τεχνολογία των drone μπορεί να ενισχύσει τη διδασκαλία μαθημάτων όπως η γεωγραφία, η φυσική, τα μαθηματικά και η πληροφορική, κάνοντας τη μάθηση πιο διαδραστική και συναρπαστική!
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα και εικόνες από το ταξίδι μας στους ουρανούς της εκπαίδευσης!
Η ομάδα έργου του προγράμματος:
Πυρώτη Σταυρούλα
Νταγιάντας Πάρης
Κρούπης Ηλίας











