Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά»

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» τίμησαν και γιόρτασαν τους Τρεις Ιεράρχες, Μέγα Βασίλειο, Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο σε εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.

Αρχικά, η θεολόγος του Σχολείου κα Νταμπαλή, που είχε και την ευθύνη οργάνωσης της εκδήλωσης, τόνισε πως οι Τρεις Ιεράρχες στα συγγράμματα τους διατύπωσαν σαφείς παιδαγωγικές αρχές που αποτελούν τη βάση της παιδαγωγικής επιστήμης.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών πατέρα Αλέξιο. Ο πατήρ Αλέξιος αναφέρθηκε τόσο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην παιδεία μας όσο και στο σύγχρονο μήνυμα που οι Πατέρες αυτοί της Εκκλησίας μας κομίζουν για τους νέους. Στην ομιλία του παρουσίασε το έργο τους και τόνισε πως και οι τρεις άφησαν παρακαταθήκες με αιώνια αξία, ενώ υπήρξαν ολοκληρωμένες προσωπικότητες που δεν διακρίθηκαν μόνο σε έναν τομέα αλλά παντού. Επίσης, απευθύνθηκε με λόγια πνευματικής οικοδομής προς όλους τους μαθητές και τους κάλεσε να συνδυάσουν την τεχνολογία με την ανθρωπιστική παιδεία.

Η όλη εκδήλωση προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και εμφανή ικανοποίηση σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Φωτογραφίες

facebook contact