Στον λευκό τον πύργο….

Και η μέρα που τόσο καιρό περιμέναμε επιτέλους έφτασε! Η Θεσσαλονίκη απείχε μόνο μερικές ώρες και η ανυπομονησία μας ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη. Η πίεση της καθημερινότητας έμοιαζε για λίγο να σβήνει και να δίνει τη θέση της στη χαρά της εκδρομής.

Η αγαπημένη σε όλους μας Θεσσαλονίκη αποτελεί τον καλύτερο συνδυασμό διασκέδασης, εμπειριών αλλά και πολιτιστικού πλούτου… από τον λευκό πύργο, στην πλατεία Αριστοτέλους και από την Βεργίνα στο πλανητάριο. Το τετράπτυχο αυτό, η καλή παρέα, τα γέλια ,και τα αξιοθέατα ήταν εκείνα που τροφοδότησαν το ενδιαφέρον μας και χαράχτηκαν στην μνήμη μας.

Θέτοντας ως αφετηρία τους επιβλητικούς Μακεδονικούς τάφους, το εκπαιδευτικό κομμάτι της διήμερής μας απόδρασης ξεκίνησε –παραδόξως- με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξαιτίας της εξαίρετης και σχολαστικής ξενάγησης, την οποία παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη προσήλωση. Ακολούθησε το πλανητάριο, μια πιο σύγχρονη οπτική του εκπαιδευτικού μέρους, καθώς είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο παραστάσεις, μέσω των οποίων μεταβήκαμε στον κόσμο των αστρονομικών και τεχνολογικών εξελίξεων. Ύστερα από αυτήν την κουραστική , αλλά και εποικοδομητική ημέρα, η ολιγόωρη ξεκούραση στο… εξαιρετικό ξενοδοχείο αποτέλεσε ένα ευχάριστο και αναζωογονητικό διάλειμμα. Η βραδιά δεν είχε φτάσει όμως στο τέλος της, αντιθέτως κορυφώθηκε με την βραδινή μας εξόρμηση στο κέντρο της νύμφης του βορρά. Η επιστροφή στο ξενοδοχείο μας βρήκε εξαντλημένους μα συνάμα γεμάτους εικόνες και εμπειρίες.

Το επόμενο πρωί, αφότου ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας, επισκεφτήκαμε τον ιερό ναό του Άγιου Δημήτριου και περιηγηθήκαμε στις κατακόμβες που υπάρχουν στο υπόγειο του ναού και έχουν ιδιαίτερο ιστορικό και θρησκευτικό χαρακτηριστώ συνεχεία επισκεφτήκαμε το μουσείο βυζαντινού πολιτισμού το οποίο φιλοξενούσε χιλιάδες μοναδικά εκθέματα της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου που αφορούσαν την τέχνη, την ιδεολογία, την κοινωνική οργάνωση και τη θρησκεία εκείνης της εποχής εκδρομή μας έλαβε τέλος με άφθονο ελεύθερο χρόνο κατά τη διάρκεια του οποίου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κάθε γωνιά της μαγευτικής συμπρωτεύουσας. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής αργά το απόγευμα λυπημένοι αποχαιρετήσαμε την Θεσσαλονίκη καθώς η πολυαναμενόμενη εκδρομή έφτασε στο τέλος της.

Βεβαία τα ομορφότερα θα έρθουν στον επόμενο προορισμό μας μιας και η ζωή είναι ένα ταξίδι κι αν μοιάζει με αυτό της Θεσσαλονίκης τόσο το καλύτερο…

Κορκή Ελένη, Κωστοπούλου Έλια

Φωτογραφίες

facebook contact