Θερινά στην Αγγλία 2012-2013, Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Γυμνάσιο Λύκειο, Ιδιωτικά σχολεία, Τρίκαλα

Θερινά μαθήματα στο Westminister

Κάθε χρόνο το Σχολείο μας διοργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή στην Αγγλία. Φέτος η εκδρομή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στo πανεπιστήμιο του Westminister στο Λονδίνο. Από τη στιγμή της άφιξης μας στο αεροδρόμιο του Χίθροου καταλάβαμε πως οι μέρες μας στο Λονδίνο θα ήταν μια μοναδική εμπειρία με στόχο την καλλιέργεια της αγγλικής γλώσσας και τη γνωριμία μας με τη χώρα.

Την πρώτη μέρα περιηγηθήκαμε τους χώρους του πανεπιστημίου, οι οποίοι περιβάλλονταν από μία τεράστια κατάφυτη αυλή. Στους χώρους αυτούς είχαμε την ευκαιρία να συνυπάρξουμε με παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκειών, κάτι που ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και η αφορμή για να αποκτήσουμε πολλούς νέους φίλους. Καθημερινά, παρακολουθούσαμε μαθήματα γλώσσας, τα οποία μας βοήθησαν να εξασκηθούμε στη χρήση της αγγλικής γλώσσας και να γνωρίσουμε τη σύγχρονη Αγγλία.

Μετά λήξη των τρίωρων πρωινών μαθημάτων ακολουθούσε η ξενάγηση μας στην πόλη. Έτσι, κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Λονδίνο, περιηγηθήκαμε πολλούς πολιτιστικούς χώρους. Ένας από αυτούς ήταν το Βρετανικό μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά μουσεία, όπου διαπιστώσαμε ότι υπήρχε πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο, αφού μία μεγάλη πτέρυγα καλύπτουν τα Ελγίνεια Μάρμαρα και η ορφανή Καρυάτιδα. Ακόμη, επισκεφτήκαμε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Επιστημών, στο οποίο μέσα από εντυπωσιακά εκθεμάτα ενημερωθήκαμε και γνωρίσαμε πολλούς τομείς της φύσης και του ζωικού βασιλείου, όπως αυτός των θαλάσσιων όντων και των δεινοσαύρων. Επίσης, το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussads ήταν ένας χώρος που μας κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και μας εντυπωσίασε, καθώς ήμαστε περιτριγυρισμένοι από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους όπως καλλιτέχνες, αθλητές, πολιτικούς.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι οι δύο από τις οχτώ μέρες του ταξιδιού μας ήταν αφιερωμένες σε ημερήσιες εκδρομές στην πόλη του Cambridge και της Οξφόρδης. Κατά την παραμονή μας σε αυτές τις δύο πόλεις επισκεφτήκαμε δύο από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, αυτό του Κings College στο Cambridge και του Christian church University στην Οξφόρδη, και περιηγηθήκαμε το κέντρο και τα στενά των δύο πόλεων, θαυμάζοντας τη γραφικότητά τους.

Κάτι ακόμη που μας εντυπωσίασε ήταν τα πολλά αλλά και μεγάλα καταπράσινα πάρκα που διαθέτει η Αγγλία σε αντίθεση με τη χώρα μας που το πράσινο σπανίζει. Συγκεκριμένα, δύο φορές είχαμε την ευκαιρία να κολατσίσουμε εκεί και να απολαύσουμε την ηρεμία που επικρατούσε ανάμεσα στα δέντρα ,το κελάηδισμα των πουλιών και τις λιμνούλες.

Μία ακόμη, τρομερά συναρπαστική εμπειρία ήταν και η παρακολούθηση του βρετανικού μιούζικαλ Billy Elliot.Όλοι φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το θέατρο, αφού οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν συγκλονιστικές και τα σκηνικά ήταν άκρως εντυπωσιακά. Το εκπαιδευτικό και μορφωτικό ταξίδι αυτό μας προσέφερε μια μοναδική εμπειρία από την οποία αποκομίσαμε πολλές γνώσεις. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Πυρώτη, τον κύριο Αλεξανδρή και τον κύριο Αμπράζη που μας συνόδεψαν και έκαναν τα πάντα για την επιτυχία του.

Μαθήτριες της β΄ Γυμνασίου

Φωτογραφίες

facebook contact