Θερινά στην Αγγλία 2010-2011, Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Γυμνάσιο Λύκειο, Ιδιωτικά σχολεία, Τρίκαλα

ΘΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ CAMPUS Westminster

ΣΤΑ ΠΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΣ –ΚΑΙ ΓΙΑ 7Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ – 23 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΣ ΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ …….. ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ.

Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες: Κρικώνη Έφη, Ρούσσινου Μάχη, Χονδρονάσιου Αγγελική, Κούκια Βάσια, Σιμορέλη Χαρά, Αγγελάκη Δήμητρα, Κυπρίδη Στέλλα, Βρατσίστα Ρέα, Μπατζίμα Αθηνά, Σαράντη Μαρίνα, Τσιρογιάννη Όλγα, Τσιρογιάννη Αναστασία, Αβραμούλη Μαρία, Δούμας Στέργιος, Καταραχιά Χρυσούλα, Τσιασιώτη Έφη, Ζαρογιάννης Θωμάς, Γιδάρης Στέφανος, Κατσαρός Ζήνωνας, Λέφα Μακρίνα, Τσίγκα Αλεξάνδρα, Μίχου Βασιλίνα, Πλησιώτη Πόλυ.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Σ. Πυρώτη, Ε. Λιακατή, Μ. Παππάς, Γ. Κουτανίτης.

« Με αφορμή την θέληση των παιδιών για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, τα εκπαιδευτήρια «Αθηνά» διοργάνωσαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Μεγάλη Βρετανία, μία από τις ωραιότερες Ευρωπαϊκές χώρες! Το ταξίδι ήταν ευχάριστο ενώ παράλληλα και γεμάτο αγωνία μέχρι την άφιξη μας στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Αφού αποβιβαστήκαμε, μεταφερθήκαμε με το λεωφορείο στο πανεπιστήμιο Westminster. Το προσωπικό μας έκανε άμεσα να αισθανθούμε άνετα, ενώ παράλληλα μας ξεναγούσαν στους τεράστιους χώρους του τόσο μέσα όσο και έξω από το κτίριο.

Οι πολλές πτέρυγες στις οποίες υπήρχαν παιδιά από όλη την Ευρώπη αλλά και άλλες ηπείρους έχουν χαραχτεί στην μνήμη του κάθε παιδιού. Την επόμενη κιόλας μέρα ξεκινήσαμε τα μαθήματά μας για την εκμάθηση της γλώσσας. Οι καθηγήτριες ήταν φιλικές καθώς και οι συμμαθητές μας. Όσον αφορά το μάθημα ήταν πολύ καλά οργανωμένο αλλά και διασκεδαστικό. Επιπρόσθετα είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες του πανεπιστημίου.

Η περιήγησή μας στα αξιοθέατα της χώρας δεν άργησε να έρθει. Αρχικά, επισκεφθήκαμε το “London Eye” την διάσημη ρόδα με την οποία μπορούσαμε να θαυμάσουμε το ξακουστό ”Big Ben” . Ακολούθησε η επίσκεψή μας στο ενυδρείο του Λονδίνου. Όλοι αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί τους οποίους μπορούσαμε να θαυμάσουμε μας έκαναν να αισθανθούμε χαρούμενοι.

Η ξενάγηση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Τις επόμενες μέρες είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας που παρουσιάζει εκθέματα που αφορούν ηφαίστεια, απολιθώματα και σκελετούς ζώων. Ακόμη το γεγονός ότι παραβρεθήκαμε στο Βρετανικό Μουσείο είναι αξιοσημείωτο. Εκεί εκτίθενται αγάλματα Ελληνορωμαϊκού και Αιγυπτιακού πολιτισμού. Ακόμη ευχαριστημένοι μείναμε και από το μουσείο “Madame Tussauds”. Τα κέρινα ομοιώματα διάσημων ηθοποιών, τραγουδιστών ακόμη και αθλητών μας έκαναν να πιστέψουμε πως πραγματικά βλέπαμε τα όνειρα μας να πραγματοποιούνται, αφού μπορούσαμε να τα αγγίζουμε αλλά και να βγάζουμε φωτογραφίες μαζί τους.

Μια από τις μέρες μας στην Αγγλία αφιερώθηκε στον ποταμό Τάμεση ο οποίος διασχίζει το τεράστιο κέντρο του Λονδίνου. Εκεί κάναμε βόλτα με ποταμόπλοιο θαυμάζοντας έτσι τις μεγάλες σε μέγεθος γέφυρες! Οι φωτογραφίες φυσικά δεν έλειψαν.

Οι συνοδοί μας και διοργανωτές της εκδρομής φρόντισαν να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση “Mamma Mia” όπου καταλάβαμε το πόσο μαγευτικό είναι να παρακολουθείς θέατρο στην Αγγλία. Τα σκηνικά καθώς και οι ηθοποιοί φάνταζαν σαν ταινία του κινηματογράφου.

Τέλος πήγαμε στο Buckingham Palace αλλά και σε ένα από τα πολλά πάρκα της Αγγλίας το οποίο ήταν κοντά στο παλάτι . Ακόμη η επίσκεψη μας στην Οξφόρδη αξίζει να σημειωθεί, επειδή είδαμε ένα από τα πιο καλά και παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Επίσης, προαιρετική ήταν η επίσκεψη στο γήπεδο της “Arsenal” . Τα παιδιά που πήγαν παρόλα αυτά είχαν την ευκαιρία να δουν τους χώρους ,να έχουν μία υπέροχη ξενάγηση αλλά και την δυνατότητα να αγοράσουν μερικά αντικείμενα σχετικά με την ομάδα αυτή.

Το μαγευτικό αυτό ταξίδι όμως δυστυχώς έφτασε στο τέλος του. Όλα τα παιδιά αποκομίζοντας εμπειρίες και γνώσεις από μία ξένη χώρα ευχαριστούμε τα “Εκπαιδευτήρια Αθηνά” που διοργάνωσαν την εκδρομή αυτή, η οποία έχει αφήσει αξέχαστες στιγμές στις μνήμες όλων των παιδιών που συμμετείχαμε».

Τσιασιώτη Έφη
Μαθήτρια της β΄ γυμνασίου

Φωτογραφίες

facebook contact