Θερινά στην Αγγλία 2005-2006, Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Γυμνάσιο Λύκειο, Ιδιωτικά σχολεία, Τρίκαλα

Βιωματική μάθηση των Αγγλικών στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά»

Με σκοπό την απόκτηση ανεπανάληπτων εμπειριών αλλά και την άμεση επαφή με την Αγγλική Γλώσσα, το Αγγλικό τμήμα των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» με υπεύθυνη συντονίστρια την κ. Σταυρούλα Πυρώτη οργάνωσε το καλοκαίρι του 2005 θερινά μαθήματα …στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία μέσα στο χώρο ενός σύγχρονου πανεπιστημίου, του Κεντ, με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές όπως βιβλιοθήκη, βιβλιοπωλείο, τράπεζα, θέατρο, πάρκα και εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις να περάσουν οκτώ δημιουργικές μέρες και να εξασκηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αγγλική γλώσσα.

Μέσα από ένα δυναμικό, πολυάσχολο αλλά και διασκεδαστικό πρόγραμμα οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων και αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες. Η πρωινή ζώνη περιελάμβανε μαθήματα διάρκειας τριών ωρών σε ολιγομελή τμήματα από ειδικευμένους και έμπειρους Άγγλους καθηγητές. Επιπλέον επισκέφθηκαν την πόλη Canterbury, που αποπνέει έξοχα συνδυασμένη τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα με το σύγχρονο στοιχείο, καθώς και το μαγευτικό Λονδίνο με τα αξιοθέατά του και τα μεγάλης αξίας μουσεία του (Βρετανικό Μουσείο, Μαντάμ Τισσώ, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας). Έτσι το πρόγραμμα αυτό έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι όταν η μάθηση συνδυάζεται με την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, τότε το αποτέλεσμα είναι καλύτερο για τα παιδιά. Το ραντεβού, βέβαια, ανανεώθηκε για το … επόμενο καλοκαίρι!

facebook contact