Β΄ Έπαινος στο μαθητή των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» Γιώργο Μανάκο στον 1ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό

Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Γυμνάσιο Λύκειο, Ιδιωτικά σχολεία, Τρίκαλα

Στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού Μελοποίησης Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για Ταινία (Soundtrack) της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών έτους 2014 συμμετείχαν με έργα τους πολλοί μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα.

Ύστερα από την ατομική ακρόαση και αξιολόγηση των υποβληθέντων προς κρίση μουσικών μαθητικών έργων, τα μέλη της κριτικής επιτροπής με πρόεδρο το μαέστρο Νίκο Χριστοδουλή ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2014 τα αποτελέσματα. Ανάμεσα στους μαθητές που διακρίθηκαν ήταν και ο μαθητής της α΄ γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» Γιώργος Μανάκος, ο οποίος στην κατηγορία «Διαγωνισμός Μουσικής για ταινία (Soundtrack)» (Γυμνασίου) απέσπασε το Β΄ Έπαινο με το έργο με τίτλο «Γ. Μανάκος».

Μετά τη βράβευσή του ο Γιώργος Μανάκος με μεγάλο ενθουσιασμό τόνισε: «Από πολύ μικρός θεωρούσα τη μουσική ένα μέρος της καθημερινότητάς μου, καθώς άκουγα αλλά και έπαιζα πιάνο, συνθέτοντας πολλές φορές δικές μου μελωδίες. Όταν έμαθα στο Σχολείο μου από τον κ. Παπαϊωάννου, τον καθηγητή της Μουσικής, για τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής αποφάσισα να συμμετέχω στην κατηγορία «Διαγωνισμός Μουσικής για ταινία (Soundtrack)». Δεν μπορούσα, όμως, να φανταστώ πως θα βραβευόμουνα και όταν μου ανακοινώθηκε η διάκρισή μου, δύο μήνες αργότερα, δεν το πίστευα. Ωστόσο ήταν αλήθεια και την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου έπρεπε να πάω στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» της Αθήνας, για να παραλάβω το βραβείο μου. Μετρώντας με ανυπομονησία τις μέρες, τελικά βρέθηκα σε μια κλειστή αίθουσα συναυλιών να περιμένω με αγωνία την ώρα της βράβευσής μου. Η υπομονή που έδειξα ήταν μεγάλη, γιατί βραβεύτηκαν αρκετά παιδιά από όλες τις μουσικές κατηγορίες του διαγωνισμού μέχρι να φτάσει η σειρά μου. Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν και ο μεγάλος συνθέτης, ο Μίμης Πλέσσας, όπου έπαιξε πιάνο με μοναδικό τρόπο αλλά μέσα από τα σύντομα σχόλια που έκανε κατάλαβα πως ήταν ένας απλός άνθρωπος, αν και η προσφορά του στη Μουσική είναι ανεκτίμητη. Φεύγοντας χαρούμενος γι’ αυτό που πέτυχα, επέστρεψα στους ρυθμούς της καθημερινής μου ζωής. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω και αν μου δοθεί ξανά τέτοια ευκαιρία - κάτι που ελπίζω - με χαρά θα την δεχτώ».

Φωτογραφίες

facebook contact