2012-2013 Στελίνα Πεσλή, Μουσική - Χορός, Πολιτιστικά, Διακρίσεις Μαθητών

Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Γυμνάσιο Λύκειο, Ιδιωτικά σχολεία, Τρίκαλα

Τα τραγούδια μου...

Από μικρή ηλικία ασχολούμαι με τη μουσική, κάνω σπουδές κλασικού και παραδοσιακού βιολιού, πιάνου και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την κιθάρα. Μου αρέσει να γράφω τραγούδια και να τα μελοποιώ.

Όταν ενημερώθηκα από την καθηγήτριά μας των Γαλλικών ότι οργανώνεται εκδήλωση στα πλαίσια της Ημέρας Γαλλοφωνίας, θέλησα να συμμετάσχω με ένα τραγούδι. Πριν ξεκινήσω να γράψω το τραγούδι, σκέφτηκα την κουλτούρα της χώρας, τον τρόπο ζωής των κατοίκων και τα μνημεία της. Έτσι έγραψα το γαλλικό τραγούδι: Un voyage de fantaise, το οποίο συνέθεσα, μελοποίησα και εκτέλεσα στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μύλο Ματσόπουλου.

Μετά από ένα μήνα, η δασκάλα της μουσικής μου, με ενημέρωσε για ένα διαγωνισμό σύνθεσης τραγουδιού για παιδιά ηλικίας έως 18 χρονών, με θέμα '' Τα παιδιά του κόσμου''. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να περάσει το μήνυμα για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά και για όλους με ειρήνη, μόρφωση και λιγότερη δυστυχία. Αποφάσισα να πάρω μέρος σε αυτόν το διαγωνισμό, διότι το θέμα του μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Για να γράψω τους στίχους, έφερα στο μυαλό μου, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά του Τρίτου Κόσμου ( πόλεμοι, πείνα). Έτσι συνέθεσα και μελοποίησα η ίδια το αγγλικό τραγούδι: Peaceful Children, το οποίο απέσπασε διάκριση. Σκοπός μου ήταν να κερδίσω μια εμπειρία μέσα από αυτό το διαγωνισμό και με δε ενδιέφερε καθόλου εάν θα διακριθώ.

Καθώς παίζω μουσική ή συνθέτω τραγούδια ή γράφω στίχους, στόχος μου είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε φόρα, έτσι ώστε να δημιουργώ ένα ευχάριστο αποτέλεσμα, που να με εκφράζει.

Στελίνα Πεσλή
Μαθήτρια α΄ γυμνασίου

PEACEFUL CHILDREN

Different children,
different lives.
Different people,
I’m alive.

No more wars,
only peace.
Start from the begin.

That’s not fair,
not for me,
not for you.
Come with me.

All the children,
all together,
like a family for ever.

Peaceful children,
different lives.
Peaceful people,
I’m alive.

Peaceful children,
different lives.
Peaceful people,
I’m alive.

Meet the world,
change your mind.
Make new friends,
earn a smile.

All the children,
all together,
like a family forever.

Peaceful children,
peaceful lives.
Peaceful people,
I’m alive.

Φωτογραφίες

facebook contact