2013-2014 Αποτελέσματα "Αρχιμήδης"

Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Γυμνάσιο Λύκειο, Ιδιωτικά σχολεία, Τρίκαλα

Ασημένιοι Ολυμπιονίκες στην 31η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα τρεις μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» Αναγνώστου Θεόδωρος (Γ΄ λυκείου), Αναγνώστου Νικολέτα (Γ΄ λυκείου) και Λώλας Δημήτρης (α΄ γυμνασίου) απέσπασαν ασημένια μετάλλια στην γ΄ φάση του διαγωνισμού «Αρχιμήδης» που διεξήχθη το Σάββατο στις 22 Φεβρουαρίου 2014 στην Αθήνα. Έτσι την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11π.μ. παραβρέθηκαν στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έγινε η απονομή των μεταλλίων.

Τον περασμένο Οκτώβριο ήταν ανάμεσα στους 15.000 μαθητές απ’ όλη τη χώρα. που συμμετείχαν στην α΄ φάση «Θαλής». Στη συνέχεια ανήκαν στους 360 καλύτερους μαθητές της χώρας μας που προκρίθηκαν από τη συμμετοχή στους στη β΄ φάση «Ευκλείδης», για να συμμετέχουν στην 31η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», όπου και απέσπασαν τα ασημένια μετάλλια.

Κατόπιν και του Προκριματικού Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 12 Απριλίου 2014, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, εάν διακριθούν, στη στελέχωση των δύο εξαμελών Εθνικών μαθηματικών Ομάδων (Γυμνασίου και Λυκείου), οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Διεθνείς μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

Συμμετοχή στην 31η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα « ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ »… μια πρωτόγνωρη και συγκλονιστική εμπειρία

Η αγάπη μου για τα Μαθηματικά ήταν αυτή που με οδήγησε να ασχοληθώ με τους Μαθηματικούς διαγωνισμούς. Αρχικά, τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με πολλούς μαθητές από το νομό Τρικάλων συμμετείχα στην πρώτη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας «ΘΑΛΗΣ». Μερικοί από τους συμμετέχοντες, όπως κι εγώ, κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση, που ονομάζεται «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» και διεξήχθη τον Ιανουάριο. Χάρηκα ιδιαίτερα, όταν μου ανακοινώθηκε ότι είχα διακριθεί και σε αυτή τη φάση. Ο επόμενος διαγωνισμός «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» θα πραγματοποιούνταν στην Αθήνα. Έτσι το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου έλαβα μέρος μαζί με περίπου διακόσια παιδιά του Γυμνασίου και άλλα τόσα του Λυκείου. Πλέον, τα θέματα ήταν κοινά για όλους τους μαθητές του Γυμνασίου, όπως και για όλους τους μαθητές του Λυκείου, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις, τα θέματα ήταν ανάλογα με την τάξη. Έτσι δοκιμάστηκα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εξέταση διάρκειας τρεισήμισι ωρών, κατά την οποία έπρεπε να λύσω όσα περισσότερα μπορούσα από τα τέσσερα θέματα που μας δόθηκαν. Το βράδυ της ίδιας μέρας ενημερώθηκα ότι είχα κατακτήσει αργυρό μετάλλιο. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, καθώς αυτή η διάκριση ήταν η επιβράβευση και η ανταμοιβή για την προσπάθειά μου. Το επόμενο πρωί στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης, κατά την οποία παραλάβαμε τα βραβεία. Γενικά, όλη η εμπειρία ήταν μοναδική και θα ήθελα να ξαναζήσω στο μέλλον παρόμοιες μ’ αυτή».

Δημήτρης Λώλας,
Μαθητής της α΄ γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

Φωτογραφίες

facebook contact