Διεθνείς Διαγωνισμοί 2013-2014, Μαθηματική Εταιρεία, Διακρίσεις Μαθητών

Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Γυμνάσιο Λύκειο, Ιδιωτικά σχολεία, Τρίκαλα

Η 55η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα στη Νότια Αφρική

Η ενασχόλησή μου με τα Μαθηματικά έκλεισε με τη συμμετοχή μου στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στη Νότια Αφρική από 3 έως 13 Ιουλίου στο Cape Town. Ήμουν το μοναδικό κορίτσι στην ομάδα και είχα πληροφορηθεί ότι εδώ και 6 χρόνια δεν είχε συμμετάσχει κανένα άλλο κορίτσι σε Ολυμπιάδα.

Στο μυαλό μου η εικόνα μιας τέτοιας χώρας φάνταζε εξωπραγματική. Είχα μάθει ότι εκεί έχουν χειμώνα ενώ εμείς καλοκαίρι. Από την αρχή είχα κιόλας αντιληφθεί ότι οι συνθήκες θα ήταν πολύ διαφορετικές σε εκείνη τη χώρα. Φτάνοντας το κρύο ήταν τσουχτερό, όμως η πόλη, το Cape Town, ήταν ιδιαίτερα γραφικό, στο αποικιακό στυλ. Μεταφερθήκαμε στη φοιτητική εστία μαζί με όλους τους διαγωνιζόμενους περίπου 570 από 101 χώρες του κόσμου. Διαγωνιστήκαμε 2 μέρες σε 6 συνολικά θέματα ιδιαίτερης δυσκολίας για 4,5 ώρες τη μέρα.

Μετά τη λήξη του διαγωνισμού επισκεφτήκαμε το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας και άλλα αξιοθέατα. Είχα λοιπόν την ευκαιρία από όλα αυτά να δω και να γνωρίσω από κοντά ήθη και έθιμα της χώρας και ιδιαίτερα την παραδοσιακή της μουσική. Γνώρισα επίσης νέους από άλλες χώρες όπως το Mαυροβούνιο, την Costa Rica και την Ινδία με μεγάλες πολιτιστικές διαφορές από την Ελλάδα. Γύρισα στη χώρα μου με καινούριες εμπειρίες, έτοιμη να ξεκινήσω τη φοιτητική μου ζωή.

Η τελετή λήξης ήταν καταπληκτική και έγινε στης 12 Ιουλίου. Εγώ κατάφερα να αποσπάσω εύφημη μνεία(4ο βραβείο) ισοβαθμώντας με άλλο μέλος της ομάδας μας.

Νικολέτα Αναγνώστου
Γ΄ Λυκείου

Φωτογραφίες

facebook contact