Ένας διαγωνισμός με τη δική του διαδρομή!

14ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΑΘΗΝΑ»

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. έγινε στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» η απονομή των υποτροφιών με βάση τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού Τρικάλων που θα φοιτήσουν στην α΄ Γυμνασίου.

Με βάση τα αποτελέσματα τις δύο υποτροφίες, που καλύπτουν τα ετήσια δίδακτρα της Α΄ τάξης του Γυμνασίου για τη σχολική περίοδο 2017-2018, απέσπασαν οι εξής:

1η θέση: Πουλιανίδης Νικόλαος του Παναγιώτη, 13ο Δημοτικό Σχολείο (Ριζαριό Τρικάλων)

2η θέση: Αζναουρίδη Δέσποινα του Θωμά, 27ο Δημοτικό Σχολείο (Τρίκαλα)

Την 3η θέση κατέκτησε η μαθήτρια Σπάχου Στεφανία του Βασιλείου, 2ο Δημοτικό Σχολείο (Τρίκαλα), που κέρδισε ένα (1) tablet pc.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Παππάς Μιλτιάδης κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ευχαρίστησε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, καθώς και τους γονείς τους, που τους παρότρυναν και τους στήριξαν σε αυτή τη μικρή «δοκιμασία» κατά τη μετάβασή τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» συγχαίρει αυτούς που διακρίθηκαν αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στο γραπτό διαγωνισμό και τους εύχεται καλή πρόοδο στο νέο τους σχολείου, το Γυμνάσιο.

Δείτε τα: Θέματα 2017-2018

Διαγωνισμός υποτροφιών

Άγχος, αγώνας, δικαίωση

Όπως και πολλοί άλλοι αριστούχοι μαθητές, αποφάσισα να συμμετάσχω στον γραπτό διαγωνισμό των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά». Πληροφορήθηκα γι’ αυτόν λίγο πριν τη διεξαγωγή του και αμέσως έγινε ένας από τους βασικούς μου στόχους.

Γνώριζα ότι για να επιτύχω έπρεπε να πέσω με τα μούτρα στη δουλειά. Οι συνθήκες, για την επίτευξη της διακαούς επιθυμίας μου να τα καταφέρω, ήταν δυσμενείς, καθώς στο Δημοτικό μας σχολείο δεν κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε το σύνολο της ύλης. Έτσι, αναγκάστηκα να την τελειώσω μόνος μου, μόλις μία μέρα πριν τις εξετάσεις.

Το βράδυ πριν από το διαγωνισμό ονειρεύτηκα τον εαυτό μου να δίνει εξετάσεις. Είδα τον εαυτό μου να αποτυγχάνει και ένιωσα μεγάλη απογοήτευση. Αυτό όμως, θεωρώ, με προετοίμασε για τον διαγωνισμό δεόντως, αφού με βοήθησε να αποδεχτώ την πιθανή αποτυχία.

Όταν έφτασε η στιγμή της δοκιμασίας, άφησα πίσω τα πάντα και επέτρεψα στον εαυτό μου να είναι αυθόρμητος. Αυτή θα ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε διαγωνισμό και ήθελα να τον απολαύσω όσο δεν πάει.

Άρχισα να περιεργάζομαι τα θέματα. Δεν ήθελα να βάλω τον εαυτό μου στη διαδικασία «αυτά είναι εύκολα» ή «αυτά είναι δύσκολα». Άφησα το μυαλό μου να απαντήσει τις ερωτήσεις καταπώς αυτό όριζε. Με αυτό τον τρόπο καταπολεμούσα το άγχος αφού ήξερα ότι έδινα τον καλύτερο μου εαυτό και ένοιωθα μία αλλόκοτη ικανοποίηση. Γι’ αυτό, όταν αποχωρήσαμε από την αίθουσα ήμουν χαμογελαστός και ευχαριστημένος.

Τη μέρα που βαφτίστηκε ως μέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ήξερα ότι από τη στιγμή που τελείωσαν οι εξετάσεις, τα αποτελέσματα γνώριζαν μόνο οι καθηγητές και κανείς από εμάς. Νόμιζα ότι είχα ξεπεράσει το στρες, όμως άρχισα να αγωνιώ αμέσως με την ανακοίνωση της τρίτης και μετά της δεύτερης θέσης. Γνώριζα ότι είχα τις ίδιες πιθανότητες με τους υπόλοιπους. Σφίχτηκα στη θέση μου με τις αισθήσεις μου σε ένταση. Όταν άκουσα το όνομα μου, δε μπορούσα να το πιστέψω, έκανα το σταυρό μου και δεν ήξερα τι να πρωτοσκεφτώ. Καθηγητές και γονείς με συγχάρηκαν κάνοντας αυτή τη μέρα για μένα ξεχωριστή.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη, μέχρι τότε καλό καλοκαίρι στους νέους μου δασκάλους και συμμαθητές.

Νίκος Πουλιανίδης
1ος υπότροφος Διαγωνισμού Υποτροφιών

Φωτογραφίες

facebook contact