Υποτροφίες Α' Γυμνασίου 2014-2015, Διακρίσεις Μαθητών

Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Γυμνάσιο Λύκειο, Ιδιωτικά σχολεία, Τρίκαλα

11ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ … ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΑΘΗΝΑ»

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» για ενδέκατη συνεχή χρονιά πραγματοποίησαν την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 και ώρα 11.00-13.00 μ.μ. το γραπτό διαγωνισμό χορήγησης υποτροφιών για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού Τρικάλων που θα φοιτήσουν στην α΄ Γυμνασίου. Ο διαγωνισμός αυτός τείνει να γίνει θεσμός που αγκαλιάζεται από ολοένα και περισσότερους μαθητές της Στ΄ δημοτικού πολλών Σχολείων της περιοχής μας.

Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες, που παραβρέθηκαν στο σχολείο, ξεναγήθηκαν στους χώρους του. Αφού εξοικειώθηκαν με το περιβάλλον και ένιωσαν οικεία, έλαβαν τις θέσεις τους στο Αμφιθέατρο του σχολείου, για να συμμετέχουν στο γραπτό διαγωνισμό. Το ζεστό καλωσόρισμα του Διευθυντή του γυμνασίου κ. Μ. Παππά έφερε χαμόγελο στα πρόσωπά τους και έδειχναν περισσότερο έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτή τη μικρή «δοκιμασία». Και φέτος η συμμετοχή των παιδιών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, αφού έγινε κατανοητό τόσο από τους ίδιους τους μαθητές όσο και από τους γονείς τους ότι μέσα από την αδιάβλητη διαδικασία της αξιολόγησης μόνο θετικά έχουν να αποκομίσουν.

O διαγωνισμός περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες: Γενικές Γνώσεις, Γλώσσα και Μαθηματικά. Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» θα χορηγήσουν στους μαθητές που θα επιτύχουν τις δύο υψηλότερες επιδόσεις, εφόσον αυτές είναι μεγαλύτερες του 89 με άριστα το 100, δύο (2) υποτροφίες που θα καλύπτουν τα ετήσια δίδακτρα της Α΄ τάξης του Γυμνασίου για τη σχολική περίοδο 2014-2015, αν οι μαθητές εγγραφούν στο Σχολείο. Στον μαθητή που θα συγκεντρώσει την τρίτη καλύτερη βαθμολογία θα δοθεί ένα (1) tablet pc.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 στις 20.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Σχολείου, παρουσία των συμμετεχόντων μαθητών και των γονέων τους.

Την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. έγινε στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» η απονομή των υποτροφιών με βάση τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Ιουνίου για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού Τρικάλων που θα φοιτήσουν στην α΄ Γυμνασίου.

Με βάση τα αποτελέσματα τις δύο υποτροφίες, που καλύπτουν τα ετήσια δίδακτρα της Α΄ τάξης του Γυμνασίου για τη σχολική περίοδο 2014-2015, απέσπασαν οι μαθήτριες:

  • 1η θέση: Ράκου Ευαγγελία του Σωτηρίου, 35ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων
  • 2η θέση: Γκουγκουστάμου Νεφέλη του Δημητρίου, 27ο Δημοτικό Σχολείου Τρικάλων
  • Την 3η θέση απέσπασε ο μαθητής Καρατζάς Ανδρέας του Αλεξάνδρου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, που κέρδισε ένα (1) tablet pc.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Παππάς Μιλτιάδης κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ευχαρίστησε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Επιπλέον, έκανε λόγο για τα θερινά τμήματα, στα οποία θα συμμετέχουν όσοι θα φοιτήσουν στην α΄ γυμνασίου. Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, από 24 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητες και εθελοντικές δράσεις, αλλά και να λάβουν κάποια βασικά στοιχεία στη γλώσσα και τα μαθηματικά για την ομαλή μετάβασή τους από το δημοτικό στο γυμνάσιο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» συγχαίρει αυτούς που διακρίθηκαν αλλά και όσους συμμετείχαν στο γραπτό διαγωνισμό και τους εύχεται καλή πρόοδο στη νέα σχολική βαθμίδα εκπαίδευσης, το Γυμνάσιο.

Δείτε τα: Θέματα 2014-2015

Φωτογραφίες

facebook contact